Proiecte:
INNO FOOD SEE
INNOFOOD SEE - Stabilirea unor mecanisme inovative de suport şi creştere a conştientizării potenţialului inovării alimentare şi al cercetării şi dezvoltării tehnolgice în zona de Sud Est a Europei - INNO FOOD SEE, cod proiect SEE/B/0028/1.3/X
Programul de finanţare: Programul South East Europe SEE
Rolul CCINA în proiect: partener
Perioada de implementare: 2011 – 2013
Beneficiar
Consorţiu format din Centrul pentru cercetare şi tehnologie Hellas – Institutul de agrobiotehnologie din Salonic în parteneriat cu alţi 10 parteneri din 9 ţări (Grecia, Italia, Bulgaria, România, Sebia, Slovenia, Ungaria, Ucraina şi Moldova), cuprinzând actori cheie din domeniul cercetării şi dezvoltării tehnologice, autorităţi locale şi organizaţii de afaceri, care au capacitatea de a influenţa dezvoltarea unui mecanism de suport şi creştere a conştientizării în domeniul inovării alimentare.
Obiectivul proiectului
Identificarea celor mai potrivite mecanisme ce facilitează schimbul de experienţă şi coordonarea inovării şi a politicilor din domeniul industriei alimentare, precum şi creşterea conştientizării importanţei inovării, în domeniul alimentar, în zona de Sud-Est a Europei.
Rezultate
- Studiu referitor la politicile, strategiile şi iniaţivele existente în domeniul inovării alimentare
- Analiza SWOT pentru inovare în domeniul alimentar (componenta industrie şi cercetare-dezvoltare)
- Raport de audit tehnologic pentru IMM-urile inovative
- Raport cu recomandări pentru politicile de inovare în domeniul alimentar
- Memorandum de înţelegere între actori şi factori de decizie
- Planuri operaţionale pentru cercetare şi inovare în domeniul alimentar
- Studiu referitor la investiţiile potenţiale pentru inovarea alimentară
- Raport de monitorizare a sprijinului acordat inovării alimentare
- Dezvoltarea de materiale de instruire pentru seminariile organizate prin proiect