Proiecte:
Facilitarea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă pentru studenţii din domeniul economie - afaceri internaţionale
Programul de finanţare: Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013
Beneficiar: Academia de Studii Economice Bucureşti
Rolul CCINA în proiect: pertener
Perioada de implementare: 2011 – 2013
Obiectivul proiectului
Obiectivul general îl reprezintă corelarea dintre calificările şi competenţele studenţilor din domeniul economie-afaceri internaţionale (DEAI) şi cerinţele specifice necesare pe piaţa muncii, dobândite doar prin practică, la nivel interregional şi transnaţional. Se facilitează tranziţia de la şcoală la viaţa activă pentru 400 studenţi DEAI, dezvoltând aptitudinile de muncă şi sporind posibilităţile de inserţie pe piaţa muncii în momentul absolvirii.
Rezultate
- Proiectul va contribui la îmbunătăţirea aptitudinilor de muncă şi competenţelor cerute de piaţa muncii.
- Proiectul permite facilitarea învăţării la locul de muncă pentru studenţii din DEAI, susţinând implicarea activă a acestora în activitatea unor reprezentanţi ai mediului de afaceri-potenţiali angajatori, în cadrul unor stagii de practică coordonate, monitorizate şi evaluate de către supervizori din cadrul universităţii împreună cu tutori din cadrul ofertantului de stagiu.
- Proiectul permite accesul studenţilor sprijiniţi la bune practici, informaţii şi resurse care pot contribui la asigurarea de competenţe specifice şi calificări superioare, acces la noi resurse de învăţare şi pregătire pentru cerinţele postului în cadrul stagiilor de practică la potenţiali angajatori.
- Proiectul contribuie la îmbunătăţirea oportunităţilor de carieră prin accesul la cerinţele de pe piaţa muncii naţională şi internaţională ale potenţialilor angajatori pentru cei 400 de studenţi sprijiniţi din domeniul economie-afaceri internaţionale.
- Se faciliteaza mobilitatea interregională pentru 54 dintre studenţi şi mobilitatea transnaţională pentru 30 dintre studenţii sprijiniţi, permiţând conectarea la medii diferite şi, astfel, îmbunătăţirea capacităţii studenţilor vizaţi de adaptare la medii de lucru diferite.
- Proiectul contribuie la îmbunătăţirea competenţelor a 28 tutori de practică din cadrul unor potenţiali angajatori
- Proiectul presupune realizarea unei platforme electronice de interfaţă între participanţi, susţinând astfel îmbunătăţirea comunicării între mediu academic şi mediul de afaceri cu privire la aptitudinile de muncă ale studenţilor.
Resurse
www.rei.ase.ro/practicaDocumente
54.43 KB
13.11.2013