Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Servicii:
Programul "Inovare în industria verde"

Programul se adresează întreprinderilor, cu scopul de a spori competitivitatea întreprinderilor ecologice, sprijinirea ecologizării întreprinderilor noi şi existente, inovarea în domeniul protecţiei mediului.

Finanţator

Mecanismul financiar norvegian

Beneficiari eligibili

Grupul ţintă pentru proiecte individuale sunt întreprinderile private legal constituite în România. Grupul ţintă pentru schema de granturi mici sunt întreprinderile private din România (IMM-uri şi microîntreprinderi) care urmăresc să dezvolte afaceri eco-inovative în regiuni mai puţin dezvoltate din România.
Pentru a fi eligibile, întreprinderile trebuie să fi avut activitate pe durata a cel puţin unui an fiscal complet.

Activităţile eligibile

Dezvoltarea, implementarea, investiţiile şi activităţile de instruire din domeniul tehnologiilor cu impact redus asupra mediului, produse şi servicii eco-inovative, reducerea şi refolosirea deşeurilor, iniţiative legate de eficienţă energetică şi folosirea în mai mare măsură a energiei regenerabile în activităţile întreprinderilor, precum şi o eficienţă crescută a resurselor prin inovarea sistemelor şi proceselor în derularea activităţilor.
Toate proiectele susţinute vor avea ca rezultat îmbunătăţirea impactului pe care întreprinderile îl au asupra mediului, în sectoarele economice în care activează.

Buget

Programul este împărţit pe 3 componente / linii de finanţare:

  1. Proiecte individuale (200.000 – 1.500.000 euro)
  2. Granturi mici (50.000 – 200.000 euro)
  3. Relaţii bilaterale România – Norvegia (30.000 euro)

Suma totală destinată co-finanţării de proiecte este cuprinsă între 8,5 - 9,5 mil. Euro, iar operatorul de program este Innovation Norway.

În cadrul schemei de granturi mici pot solicita finanţare firmele implicate în iniţiative eco-inovative. Proiectele realizate în parteneriat cu o entitate din Norvegia sunt încurajate şi vor primi puncte suplimentare în cursul evaluării.

Cofinanţarea proprie a unui proiect va fi calculată pentru fiecare proiect în parte, pe baza regulii de acordare a ajutorului de stat.
Pentru IMM-uri va fi în mod normal de 50% din valoarea proiectului, iar pentru întreprinderile mari va fi mai mare. Contribuţia proprie va reprezenta contribuţia aplicantului şi/ sau a partenerului de proiect.
Granturi vor fi oferite pentru proiecte individuale, pentru scheme de granturi mici, şi pentru relaţii bilaterale.

Proiectele realizate în parteneriat cu entităţi din Norvegia sunt încurajate.

Numai organizaţiile precizate mai sus sunt eligibile ca solicitanţi de finanţări. Pe de altă parte, entităţile norvegiene de oricare tip, legal constituite în Norvegia, de cel puţin 1 an, sunt eligibile ca parteneri de proiect. Proiectele realizate în parteneriat (un solicitant român cu un partener norvegian) sunt puternic încurajate şi vor primi puncte suplimentare în cursul evaluării proiectului.

Termen de depunere: 30.09.2014

Informaţii suplimentare: http://www.norwaygrants-greeninnovation.no/

 

Documente

Enterprise Europe Network

Constanţa 30/12

1°C

acum
vânt 7 kmh din VSV
vizibilitate 10 km

3°C

max

2°C

min

8°C

max

3°C

min

emis înCurs valutar BNR 30/12

EUR
4.9764
-0.00%
GBP
6.0022
+0.28%
USD
4.7651
-0.24%
IFR
4.9773
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic