Servicii:
Inovare
Scopul serviciului de asistenţă şi consultanţă în domeniul inovării este de a sprijini întreprinzătorii şi firmele să înţeleagă ce reprezintă inovarea şi transferul tehnologic, cum să-şi dezvolte afacerea prin realizarea de produse şi servicii inventive sau prin transfer tehnologic şi know-how, inclusiv să găsească potenţiali parteneri şi să intre pe noi pieţe.
Serviciul se adresează clienţilor (cu precădere operatorilor economici, dar şi organizaţiilor, inventatorilor, cercetătorilor etc) care au un produs sau un serviciu nou, inovator, o invenţie sau un brevet şi nu ştiu cum să le valorifice, precum şi celor care caută o tehnologie nouă, doresc să iniţieze sau să devină parteneri într-un proiect inovativ sau de cercetare.
Clienţii vor fi sprijiniţi cu informaţii utile în domeniu, vor fi ajutaţi să-şi prezinte oferta sau cererea (completarea formularelor specializate, traducere) şi să utilizeze mijloacele de promovare şi identificare de parteneri disponibile (baze de date, publicaţii şi întâlniri de afaceri specializate).
Clienţii care doresc să apeleze la acest serviciu ar trebui să ştie că:
Inovarea ţine, în primul rând, de industrie, cercetare şi tehnologie, dar de fapt este prezentă în toate aspectele privind funcţionarea şi dezvoltarea activităţilor firmelor, în derularea şi dezvoltarea afacerilor şi nu implică neaparat o invenţie. Inovarea este strâns legată de noţiunile “nou”, “alfel”, “competitiv”, “potenţial de piaţă”.
Pentru a putea rămâne în afaceri, a realiza produse şi servicii competitive, întreprinderile trebuie să găsească soluţii de a-şi diversifica afacerea, atât din punct de vedere al produselor şi tehnologiei, cât şi în ceea ce priveşte marketingul şi managementul.
Un aspect foarte important al inovării îl constituie inventivitatea. Invenţiile cu potenţial de piaţă, care se pot comercializa (sunt cerute, se pot vinde sau dezvolta în parteneriat), reprezintă un adevărat tezaur pentru o companie sau un întreprinzător şi pot fi exploatate.
O altă posibilitate de a deveni competitiv prin inovare o reprezintă transferul tehnologic şi de cunoştinţe (know-how). Transferul tehnologic este un proces bidirecţional (în termeni practici, firma poate vinde sau cumpăra tehnologii, produse şi servicii inovative, astfel dezvoltându-se).
Implicarea în proiectele inovative şi de cercetare finanţate din surse publice sau private este o şansă oferită companiilor de a-şi pune în practică propriile proiecte, de a deveni parteneri în proiecte interesante sau de a participa la aceste iniţiative în calitate de subcontractori.
CCINA Constanţa oferă sprijin, asistenţă şi consultanţă tuturor întreprinzătorilor care doresc să-şi valorifice potenţialul inovativ în domeniile prezentate anterior şi nu au experienţa şi cunoştinţele necesare.
Dacă experienţa dvs. în domeniul inovării şi transferului tehnologic va permite şi nu aveti nevoie de asistenţă şi consultanţă, puteţi accesa direct bazele de date online pentru oportunităţi de inovare.
Dacă doriţi să participaţi la evenimente specializate de inovare (întâlniri de afaceri b2b / brokerage), puteţi accesa calendarul acestora.
Accesaţi acest serviciu
CCINA Constanţa, B-dul Alexandru Lăpuşneanu nr. 185ATel: 0241 550.960
E-mail: een@ccina.ro