Proiecte:
CiTyInnoHub
Finanțator: Comisia Europeană și Guvernul României
Programul de finanţare: DIGITAL 2021 EDIH 01 și OIPoCIDIF
Rolul CCINA în proiect: partener consorțiu
Perioada de implementare: 01.01.2023-31.12.2025
Parteneri
- Universitatea Ovidius din Constanța – coordonator
- Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM PNFAIMM
- Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa
- Zona Metropolitană Constanța
- Ernst & Young
- Iceberg Consulting
Constanța INNovation Hub, un centru pentru transformarea digitală a IMM-urilor și a APL-uri din SE Romaniei – este un hub European de inovare digitală înființat de un consorțiu alcătuit din șase organizații cu expertiză complementară. Acesta a fost înființat pentru a contribui în mod activ la transformarea digitală a IMM-urilor regionale, pentru a le spori competitivitatea, precum și a Autorităților Publice Locale, pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor furnizate comunităților. Consorțiul este alcătuit dintr-o Universitate cuprinzatoare (Universitatea Ovidius Constanța), în calitate de orchestrator, o Cameră de Comerț (CCINA), o organizație patronală (PNFAIMM), o asociere de APL (Zona Metropolitană Constanța) și două firme de consultanță (ICE, EY) active în sectorul inovării. Cu contribuții din partea colaboratorilor naționali și internaționali, hub-ul dezvoltă un ecosistem regional de digitalizare, încurajând inovarea și antreprenoriatul în regiunea de SE a României.
CiTyInnoHub este parte din rețeaua internațională a Huburilor Europene de Inovare Digitală (EDIHs), aspect ce ajută la transferul know-how-ului dinspre Uniunea Europeană spre nivelul local și la eliminarea barierei de limbă prin adaptarea și traducerea informațiilor în limba română. Faptul că CiTyInnoHub face parte din grupul național și din grupurile tematice internaționale este benefic în structurarea soluțiilor, aducând o validare în plus a ideilor, dar și un caracter de aliniere la noile tendințe.
Grupurile tinta pricipale vizate de CityInnoHub EDIH sunt: IMM-urile din domeniile Tourism 4.0, eSanatate si Smart City & ITC, cat si APL-urile si alte institutii interesate de domeniul Smart City.
Prin serviciile prestate de EDIH, sectoarele public si privat vor beneficia de suport pe parcursul transformarii lor verzi si digitale.
Construirea ecosistemului |
Testarea înainte de implementare |
Accesul la finanțare |
Competențe digitale |
Beneficiarul poate participa la evenimente și sesiuni de networking din domeniul său de activitate, la activități de brokeraj pentru a invăța și impartăși din experiența sa. | Beneficiarul poate opta pentru testarea unor soluții tehnice propuse de partenerii tehnologici, în vederea obținerii acelor soluții tehnice personalizate, pliate pe fluxurile actuale de lucru sau pentru îmbunătățirea fluxurilor actuale. | Beneficiarul poate opta pentru servicii de consultanță în vederea obținerii de finanțări pentru transformarea digitală a activității. | Beneficiarul poate participa la cursuri, workshop-uri, programe de mentorat derulate de profesori și traineri validați. Tematicile pentru instruire sunt structurate pe nivele (Începător | Intermediar | Avansat). |
Contact:
Diana Cojocaru Belteu – coordonator din partea CCINA
diana.cojocaru@ccina.ro